OT - Off Topic

Insamling- kolonikatter i norrbotten

2009-10-02 01:47 #0 av: helen

Hej alla! Har fått tillåtelse av sajtvärden att lägga ut detta och jag är mycket tacksam för det.

Föreningen Kattakuten i Norrbotten har drabbats av sin första koloni. Det var totalt oväntat och inget hann förberedas. Läget här uppe är att vi nu har fångat in 24 katter i olika åldrar. Många av dessa har goda chanser att kunna få nya hem efter lite rehab, vilket vi är oerhört glada för.

Polisen betalar bara en veterinärundersökning för alla katterna. Inget för all den mat vi tagit från föreningens lager eller andra utlägg som mediciner, skabbmedel, vaccineringar, kastreringar, id osv. Detta trots påstötningar från oss och från Länsstyrelsen.

Det tar hårt på våra klena resurser att hjälpa dessa katter. Vi trodde lite naivt att vi skulle få mer ekonomisk hjälp än vi ska få men nu vet vi bättre.

Nu har vi ju tagit på oss detta och tänker ju inte sluta hjälpa dem bara för att polisen är så krånglig och osamarbetsvillig. Vi försöker att inte vara alltför besvikna utan detta får bli något att lära av. Vi ska ha ett möte med dem inom kort och göra en skottsäker handlingsplan inför nästa kattärende av denna typ.

Min förhoppning är nu att vi djurvänner på Ifokus tillsammans ska kunna samla ihop lite pengar för att hjälpa dessa katter. Det rör sig om ca 20 katter, för vi måste vara realistiska och inse att kanske inte alla kommer att klara sig. Dessa ska vaccineras och id-märkas och de vuxna ska kastreras.

Snälla hjälp oss att hjälpa dessa katter. Utan oss har de ingen chans.

Sätt in en slant på föreningens plusgirokonto: 30 06 54-1 och märk med namn och "kolonin" så vi vet vad det gäller för redovisningen.

Läs mer på www.kattakuten.blogg.se

Varma hälsningar,

Helen

Kattakuten i Norrbotten

Anmäl
2009-10-02 02:31 #1 av: AnneN

Jag hoppas vi har några djurvänner på sajten med en liten slant till övers för katter i nöd.

Behöver ju inte vara flera 100-lappar, har man bara en tjuga så är det också till hjälp, ni vet många bäckar små...

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2009-10-02 21:44 #2 av: helen

Precis! Många bäckar små!! Vi blir så glada för all hjälp!

Anmäl
2009-10-03 15:33 #3 av: helen

Puttar...

Anmäl
2009-10-05 11:54 #4 av: AnneN

Puttar lite

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.