Egna berättelser

Drömmen blev sann!!!

2009-06-05 01:43 #0 av: cina65

Mitt namn är Carina och jag är sajtvärd här på Bruksaraber i Fokus. Måste bara få berätta om min dröm som verkligen blev sann.

Jag har alltid haft häst sedan barnsben förutom ett uppehåll då jag träffade mitt ex och skaffade barn, då fanns det liksom inte tid eller pengar att fortsätta med denna hobby mer.

Jag har gått en del kurser på flyinge och har på detta viset fått en del kunskaper inom det jag tycker var bra att kunna, som tex tömmkörning, unghästutbildning, samt avel som jag tyckte var viktig då jag själv planerar ta föl på mina sto.

För 1,5 år sedan fick jag erbjudande att köpa mitt halvblod/fullblodssto och slog till med en gång och vilken tur det var, för när jag kom upp för att titta på henne så såg jag något så vackert och mäktigt komma farande genomhagen så marken vibrerade. Det var han med stort H!!!

Oj vad mitt hjärta det slog. Jag var helt såld och tror ägaren till hästarna såg det på mej på en gång. Jag bestämde mej för stoet och jag körde hem för att förbereda mitt stos hemkomst en månad senare, men kunde under tiden inte släppa tanken på den underbaraste häst jag någon gång sett, jag tror inte jag blivit så förtjust i ett djur någon gång.

Jaja jag och sambon körde i alla fall upp för att hämta stoet en månad senare och samma sak händer igen, alla hästar kommer i full galopp så allt skakar och min sambo tittar upp och säger med öppen mun - Är det hon??? och pekar på han med stort H, jag tittar på han som om han är helt vrickad och säger att -Nej det där är en arabhingst.

Vi lastar mitt sto och kör hem och har mailkontakt med förra ägaren som jag kommer väldigt bra överens med. Det tar ca 2 månader sen kommer ett mail från henne där hon undrar om jag vill köpa hingsten...Om jag vill??? Mer än något annat i hela världen men gubben säger nej på en gång pga platsbrist. Jag tjatade om denna häst så han säkert fick sår i öronen. Ett par veckor går och ett nytt mail kommer med foto på min drömhäst. Himmel vad det kan göra ont i en liten kropp när man vill så gärna men inte kan.

Jag skaffar en shettishingst som sällskap åt min dam men han är ondskan själv...Förvånad Oj vad en så liten häst kan vara elak och jag som tampats med stora bråkiga hingstar lägger väl benen på ryggen och skriker åt gubben -Nä du han ska bort innan han tar livet av mej, jag kan ju inte ens gå ut och ta in han från hagen för då kommer han i full fart emot mej med huvudet sänkt (som en tjur) jag skojar inte. Mina barn och sambo står och gapar när jag kommer farande genom hagen med en liten ilsken shettis bakom, jag tvärdyker mellan eltrådarna och landar framför hovarna på mitt sto som ser väldigt förvånad ut. Skäms Barn och sambo skrattar så dom inte kan stå upp och jag sitter på backen och utdelar en förbannelse över detta djur.

Nej nu åker han på slakt tänkte jag och började ringa runt tills jag av en händelse trillar över en annons på nätet där en tjej vill ge hästar en ny chans i livet, ok tänkte jag, varför inte, så jag ringde upp och fick höra att det fanns en tjej i Lidköping som säkert ville ha honom och hon skulle kontrollera det.

Hon ringde mej dagen efter och sa att tjejen mer än gärna tog emot mitt monster så jag satte mej i bilen och körde upp han till Lidköping på en gång. Denna tjejen hette Pillan och är även medarbetare på denna sidan.

Från det ena till det andra så fick vi en väldigt bra kontakt och Lilleman (hästen hon fick) och jag berättade för henne om min drömhäst, då säger hon men köp han då han kan vara här så kan jag utbilda honom åt dej... WOW vilken grej tänker jag då och ger mej på gubben igen, men ikke sa nicke... Det räcker nu tycker han.

Livet går vidare och ägaren till araben hör av sig med jämna mellanrum och jag lider, min sambo ser hur jag mår och säger åt mej att bryta kontakten med henne så jag slipper detta, (men vad begriper han?). Jag vill ju ha denna hästen.

Ett år senare ringer ägaren mej och frågar varför jag inte kan ta hästen, då hon måste göra sig av med han och vill se att han kommer till samma ställe som stoet gjorde, jag svarar att jag hade fixat plats men nu inte hade råd då jag blev arbetslös.

Idag ett år senare har jag min drömhäst och skall hämta hem han på tisdag så får vi se vad som händer. Men det ska bli helt underbart kul.

 

Fortsättning följer...

 

 

Mvh Carina

Sajtvärd på Arabiska fullblod iFokus och Irish Cob

Medarbetare på Tonåringar iFokus

Anmäl
2009-06-05 02:19 #1 av: AnneN

Wooow, det är minsan inte alla som fått en så vacker häst gratis! *lite avundsjuk* Glad

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2009-06-05 13:24 #2 av: jen

vilken saga!!

visst känns det härligt!!

Jag har också fått en drömhäst. Ett arabsto från Claestorp fick jag av grevinnanSkrattande

Anmäl
2009-06-05 13:46 #3 av: Caspianowner

Även om jag nu inte fått någon häst så vet man hur det känns att ha det där man vill ha, som för en själv är vad man vill ha.

# 2 Vet du om Grevinnan lever idag ? TRäffade henne som senast några gånger under 80 talet  En vän till oss köpte då ett par ston av henne.

Anmäl
2009-06-06 22:59 #4 av: Mirzadancing

Villken saga ! ;D

 

och Grattis !! ;D

Anmäl
2009-06-06 23:18 #5 av: cina65

# Tack, ja ingen är väl lyckligare än jag Glad

Mvh Carina

Sajtvärd på Arabiska fullblod iFokus och Irish Cob

Medarbetare på Tonåringar iFokus

Anmäl
2009-06-07 13:32 #6 av: mazze

Vad härligt! Vad har han för stam?

Anmäl
2009-06-07 16:14 #7 av: AnneN

#6 Här kan du se Daimlers stam.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2009-06-09 16:24 #8 av: Lindbygarden

är han inriden? Eller han kanske är för ung?

Anmäl
2009-06-09 16:31 #9 av: Picasso

Grattis till drömhästenSkrattande

Anmäl
2009-06-09 18:30 #10 av: exitingsvillemo

oj, grattis. Det är inga fel på honom då? Verkar konstigt att skänka bort en felfri arabhingst.

Anmäl
2009-06-09 23:59 #11 av: cina65

#8 Nej han är under inridning då han bara är 3 år.

 

#10 Tack nej det är inga som helst fel på denna killen, han hade bara tagit över på förra hemmet och hon kände att hon inte klarade av han, sen är vi mycket goda vänner med förre detta ägarna därav fick jag honom.

Mvh Carina

Sajtvärd på Arabiska fullblod iFokus och Irish Cob

Medarbetare på Tonåringar iFokus

Anmäl
2009-06-10 00:02 #12 av: Lindbygarden

#11 Ahaa ..ja då är han ju klart inte färdig ännuGlad

Anmäl
2009-06-10 00:11 #13 av: cina65

#12 Nej tar nog ett tag och har bara skrapat lite på ytan än Cool

men vi har ju tid på oss då han inte växt klart ännu.

Mvh Carina

Sajtvärd på Arabiska fullblod iFokus och Irish Cob

Medarbetare på Tonåringar iFokus

Anmäl
2009-06-10 00:14 #14 av: Lindbygarden

#13 absolut! Har ni börjat tömköra osv?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.