Medlemsintervjuer

Intervju med Therese.

2009-12-03 22:14 #0 av: cina65

Therese alias Dior som vi känner henne som genom hennes namn här på Arabiska Fullblod iFokus vann månadens arab i November.

På Frisegården i Nossebro bor Therese med sin man Franz samt deras två barn Hugo 6 år och Hampuz 4 år.

VÃ¥rt_hus_II[1].JPG

Therese är 29 år och började rida som 6 åring, hon kom i kontakt med Arabhästarna 1990 då hon tillbringade all sin lediga tid som helger och lov på ett arabstuteri.

Samma år som hon började med att tillbringa sin tid där så föddes det ett hingstföl på stuteriet och för 6 år sedan fick hon chansen och köpa loss denna underbara hingst som än idag finns i hennes ägo, och denna var ingen annan än Gowlas som idag är hennes avelshingst.

 

Gowlaz8[1].JPG

 

År 2003 startade Therese och hennes Franz sitt skogsföretag och köpte i den vevan denna underbara gård där dom idag driver avel av shetlandsponnyer och Araber i liten skala.

Hela familjen är involverade i hästarna och alla rider dom western som verkar tilltala dom alla. Therese har verkligen hittat sitt kall och skulle inte få för sej att sluta med sina araber för allt i världen.

Hon är en väldigt äventyrlig tjej efter vad jag kan komma fram till genom hennes beskrivning av sej själv, hon har prövat på att köra rally, vilket inte hör till vanligheterna bland tjejer, men insåg nog att hon ville hålla på med sina hästar istället och det har hon gjort sen dess, förutom jobbet med företaget då förstås.

Uppfödningen av Araber av gamalpolsk stam som hon står fast vid då hon vill bevara den gamla stammen som man får leta lite extra efter.

Uppfödningen av shetlandsponyn och det hon där har inriktat sej på är att få fram så rastypiska som möjligt av svarta ponyer av standardstorlek.

Dior_o_Cilla_3[1].JPG

Men på gården finns det en hel del hästar, bla en travare och en welsh mountain, här finns även en hund 15 katter och 2 vita kaniner.

I_björkhagen3[1].JPG

 Med en i mina ögon idyllisk gård med underbara björkhagar till sina hästar där dom även har lösdrift för de hästar som trivs med det.

Lösdriften1[1].JPG

Sen har dom ju stallet med till de hästar som trivs med detta.

Stallet3[2].JPG

Jag önskar er lycka till med er hästuppfödning samt ert företag och får nog säga att jag högaktar folk som orkar och klarar av så mycket som vår Dior tycks klara av och orkar och att hon till råga på allt har tid att vara medarbetare på Arabiska Fullblod ser jag som ett jätteplus då hennes kunskaper är helt ovärderliga här på sajten.

 

 

Mvh Carina

Sajtvärd på Arabiska fullblod iFokus och Irish Cob

Medarbetare på Tonåringar iFokus

Anmäl
2009-12-04 23:24 #1 av: Fiona

Jätte rolig läsning Skrattande

Jenny

Medarbetare på Mode & Skönhet iFokus - sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Kika gärna in på min blogg

Anmäl
2009-12-04 23:32 #2 av: kaka1234567

Vad finnt du har hema hoss dig Therese Skrattande

Mvh kaka

Medarbetare på Arabiska fullblod,Burfåglar,undulater,Irish Cob och NH ifokus

 

Anmäl
2009-12-05 00:37 #3 av: HannaT

Jättefin artikeln. Och vad vackert ni har det Dior! Skrattande 

Hanna Törmälä, sajtvärd för hästhoppning.iFokus.
Läs gärna min blogg: tormala.devote.se.

Anmäl
2009-12-05 00:40 #4 av: cina65

Tack, ja hon bor verkligen underbart, inte utan man blir lite avundsjuk Flört

Mvh Carina

Sajtvärd på Arabiska fullblod iFokus och Irish Cob

Medarbetare på Tonåringar iFokus

Anmäl
2009-12-06 01:26 #5 av: Lindbygarden

Jätte trevlig läsning och mysigt ställe ni har!

Anmäl
2009-12-06 21:08 #6 av: Dior

Tack så mycket allihop. Jag trivs jättebra på gården (men hade önskat mig mer mark...alltid är det något;))

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.