Annons:
Etikettsajtens-tävlingar
Läst 5088 ggr
Tess-W
2010-09-06 18:25

Intervju med vinnaren av Månadens Arab-Augusti!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Presentation av Ewa Angantyr.

"Mitt hästintresse började som sjuåring när jag fick börja rida en gång i veckan på ridskola. Varje söndag så skjutsade pappa mig kl 8 på morgonen de två milen till ridskolan. Jag borstade, sopade, ledde hästar ut och in, putsade träns och sadlar och tittade på lektioner. Jag red en halvtimme på eftermiddagen. .. Klockan 18 kom pappa och hämtade hem mig igen. Veckans höjdpunkt!

Sen dess har hästar varit min passion. Jag köpte en egen häst när jag var 14 år. Den red jag in själv och tävlade hoppning, dressyr och galopp! Jag har sedan utbildat mig bla på Wången medans det fortfarande var station för Nordsvenska hingstar. Där blev jag körinstruktör. Sedan fortsatte jag med dressyrutbildning på Le Cadre Noir i Frankrike. Där stannade jag i tre månader som privatelev. Alla dessa hästar var utbildade till GP dressyr så det var en lärorik tid att få rida så hög utbildade hästar.

!Amiir1[1].jpg

Jag har sedan gått ett antal kurser i både körning och dressyr och för tre år sedan började jag träna NH enligt Pat Parelli. Jag är även utbildad friskvårdskonsult för hästar. Nu så tränar jag andra i NH och naturlig dressyr. Jag lär ut arbete på långa tyglar, tömkörning, inkörning, unghästhantering. Jag hjälper till med sadeltillpassning, rehabträning och friskvårdsmassage.

Mina egna hästar är en blandad grupp. Lipizzaner, knabstrupper, gotlandsruss, welsh cob och sist en helegyptisk arab! Jag har alltid velat ha en arab men inte hittat rätt. När jag fick tillfälle att köpa Amiir så kunde jag inte låta bli. Han är nu fem månade gammal och efter Haridh. Just nu är han brun men kommer troligtvis att bli skimmel. Jag har hans mamma hemma tills han blir avvand och sedan ska hon tillbaka till sin ägare igen. Pga en massa strul med hingstägaren så kommer jag, tyvärr, inte att kunna registrera honom som arab.

Amiir ska utbildas i nh och sedan dressyr. Han rör sig otroligt fint! Och han är väldigt snäll och go!!"

Text och bild: Ewa Angantyr

Mvh/Therese

medarbetare på arabiskafullblod.ifokus

Annons:
kaka1234567
2010-09-06 18:49
#1

Intresangt och trevligt =)

_Mvh kaka
_

Medarbetare på Arabiska fullblod,Burfåglar,undulater,Irish Cob och NH ifokus

cina65
2010-09-07 01:35
#2

Bra artikel Skrattande

Mvh Carina

Sajtvärd på Arabiska fullblod iFokus och Irish Cob

Medarbetare på Tonåringar iFokus

Upp till toppen
Annons: