Sajtens tävlingar

Intervju med vinnaren av Juli månads arab.

2010-08-30 16:27 #0 av: cina65

Japptravare som hon kallar sej på sajten är en tjej på 16 år med ett gediget hästintresse, ja hon är även intresserad av andra djur.

Trots motgångar och en hel massa träning har denna tjejen idag om jag förstått rätt, fått en riktig drömhäst i sin foderhäst Frisco, en fullblodsvalack på 15 år.

Det var en del tjat på föräldrar först som skulle gå igenom men detta löstes genom att hon fick lova att stå för kostnaderna själv, vilket man gör med glädje när man äntligen får det som man mest av allt önskat sej.

Det blev en del sittande vid datan innan hon hittade sin drömhäst och var även och provred en travare vilket inte alls var bra.

Efter att ha satt ut annons på nätet så fick hon svar av ägaren till Frisco som inte bodde så långt bort så det blev en provridning där med och därefter var hon fast.GetAttachment[1].jpg

 

Men när han en vecka efter provridning hämtades hem var han nervös och spänd, ville inte äta och litade inte på någon. Detta var väl inte så farligt då vi alla vet hur en häst kan reagera vid en flytt, men problemen fortsatte då han skulle ridas, första gången han reds varade i hela 2 minuter, Tyst och andra dagen gick det inget bra heller.

Nähä, tid att prova något annat, det går ju inte att rida runt på en häst som blir skraj och flyr hela tiden, så hon böjde då träna NH med honom och med en massa tränande och jobb har hon idag fått en häst som litar på henne.

Då kommer nästa smäll, ägaren vill ha tillbaka sin häst......

Men denna tjejen måste ha en ofantlig tur och ägaren ringer igen vekan därpå och undrar om hon vill behålla han då hon istället köpte en annan häst.

Vilken tur och jag önskar dom lycka till i fortsättningen och att de får ett långt och bra liv ihopa.

Mvh Carina

Sajtvärd på Arabiska fullblod iFokus och Irish Cob

Medarbetare på Tonåringar iFokus

Anmäl
2010-08-30 21:54 #1 av: Tess-W

Vilken "solskenshistoria" Var precis som att läsa på baksidan av en spännande hästbok. Glad

Grattis Japptravare och lycka till i framtiden tillsammans!

Mvh/Therese

medarbetare på arabiskafullblod.ifokus

Anmäl
2010-08-31 22:47 #2 av: mazze

Grattis! Härlig historia, hoppas ni får många lyckliga stunder ihop =)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.